На празника в Дома на културата присъстваха бивши и настоящи възпитаници, учители и приятели на училището

Със стилен концерт в Дома на културата Професионалната гимназия по битова техника отбеляза днес своя 60-годишен юбилей. Празникът събра бивши и настоящи възпитаници, учители и приятели на училището, което е с традиции в професионалното образование.

„За 60 години от училището ни са издадени над 12 400 дипломи за средно образование и свидетелства за професионална квалификация. Колкото и да са красноречиви цифрите, те са само суха статистика. Зад тях стоят личности със своите съдби, туптят човешки сърца, обединени от голямото сърце на гимназията по битова техника. Учениците са безценният ресурс, без който е немислимо училището. Учители, директори, служители – отдаващи енергия, ум, професионален труд и преди всичко обич към учениците, към училището, към работата“, обърна се към препълнената зала директорът Гергана Георгиева. Тя подчерта, че през тези 60 години гимназията се е утвърдила в Пловдив и региона като образователна институция, подготвяща средни технически кадри.

„Училището ни печели доверието на родителите и учениците, които избират и превръщат в свои нашите професии“, заяви още Георгиева. По думите й дългогодишното сътрудничество с висшите учебни заведения в Пловдив и с бизнеса в областите електротехника, електроника, компютърни технологии и комуникации, са сигурен знак, че специалностите, по които се обучават възпитаниците на ПГБТ, имат съществен принос за развитието на индустрията в областта и страната.

От името на ректора на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов поздравителен адрес прочете доц. д-р Борислав Миленков – бивш възпитаник на ПГБТ.

На празника присъства и новоизбраният директор на пловдивския филиал на Техническия университет доц. Никола Шакев.

Юбилеят завърши с българско хоро и с пожелания учителите и учениците да следват утвърдените традиции.