„Две трети от преподавателите, в това число и аз, сме възпитаници на гимназията, така че ви чакам да се върнете отново, вече като колеги“, обърна се към абитуриентите на дипломирането директорът на гимназията инж. Константин Костадинов

Парични бонуси получиха заедно с грамотите и дипломите си зрелостниците отличници на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“. Днес в актовата зала на училището, където обичайно са свикнали да излагат изделията и проектите си от часовете по практика или пък да участват в състезания, абитуриентите бяха главни действащи лица на церемонията по дипломирането.

Щастлив, че випуск 2024 е показал много по-добър резултат от предходните, директорът инж. Костадин Костадинов решил да добави към свидетелството за зрелост и плик със сума според успеха. Такъв получиха 14 ученици от специалностите „Интериорен дизайн“, „Полиграфия“ и „Мебелно производство“, които завършват с успех от 5.50 до 5.90. Първи чуха имената си Ивана Петкова и Кристина Вълчева, които се дипломират с еднакъв успех – 5.90. Криси се готви да учи „Интериорен дизайн“ в Лесотехническия университет. На кандидатстудентския изпит по изобразително изкуство изкарала 5.50, а оценките й от ДЗИ по български език и от държавния изпит за професионална квалификация са, съответно, 5.10 и 6.00. Ивана е избрала „Икономика и бизнес“ в Пловдивския университет, където смята да участва в класирането с оценките от ДЗИ – 5.13 и 6.00.

„Две трети от преподавателите, включително аз и зам.-директорът Иван Богданов, сме завършили това училище, така че ви чакам да се върнете отново, този път като колеги. За 5 години израснахте много. Предстоят ви множество изпитания, но се надявам да се реализирате успешно. Постигайте целите си, но поглеждайте и надолу, за да не се препънете. Преценявайте реално възможностите си, не забравяйте родителите и приятелите си. Бъдете честни и справедливи“, пожела директорът Костадинов и раздаде дипломите на всички 87 дипломанти.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.