Трима са от училища, останалите – от детски градини

Шестима нови учители са с установена коронавирусна инфекция, сочат данните на областната управа за изминалото денонощие

В ОУ „Душо Хаджидеков“ хе заболял учител по информационни технологии, но не се налага карантина, тъй като последното му посещение в училище е било на 5 ноември.

Преподавател по английски език от СУ „Хр.Ботев“ в Съединение е дал положителна проба, но той е бил за последно на работа на 29 октомври и не се налага карантина.

Първолаците от ОУ „Хр. Смирненски“ в Раковски обаче са поставени под карантина, тъй като се е разболял класният им ръководител. Последното посещение на началния учител в училище е било на 12 ноември.

В детска градина „Райна Княгиня“ в Стамболийски също има заболял учител. Той е бил в детското заведение за последно на 16 ноември, налага се карантина на контактните деца и персонал.

Предучилищният педагог на 2 б група в детска градина „Бисер“ с. Труд е с коронавирус, затова децата и персоналът се поставят под карантина. Той е бил за последно в детското заведение на 11 ноември.

Сред новодиагностицираните е учителят на 3 а група на пловдивската детска градина „Наталия“. Карантина не се налага, тъй като последното й посещение в детското заведение е било на 30 октомври.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.