В 9 пловдивски учебни заведения ще се учи навсякъде и по всяко време през следващата учебна година

В още четири пловдивски училища през новата учебна година ще се учи навсякъде и по всяко време – екипно или индивидуално. Модела 1:1 въвеждат СУ „Хр.Г.Данов“, ОУ „Димитър Талев“, ОУ „Алеко Константинов“ и ОУ „Кочо Честеменски“, съобщи зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

Те вече са закупили хромбуци по общинската програма за дигитализация и тръгват по стъпките на ЕГ „Иван Вазов“  – първото референтно Гугъл училище не само у нас, но и на Балканите. Преди две години, за първи път в България, паралелка с 26 ученици влезе в час само с преносим компютър, проектиран за по-бърза и лесна работа в облака. Наесен тези ученици ще бъдат 10-класници. През миналата учебна година моделът бе приложен още в СУ “Св. св. Кирил и Методий”, СУ “Черноризец Храбър”, ОУ “Яне Сандански”, ОУ “Екзарх Антим I” и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника.

Хромбукът се контролира от учителите и те преценяват какъв поток от информация да стига до учениците. През него не може да се влиза в социалните мрежи.