Гергана Кендерлиева и Георги Джамов получиха отличията си от лидера на синдикат „Образование“ към „Подкрепа“ Юлиян Петров

Още двама пловдивски педагози получиха днес награда „Неофит Рилски“. Най-високото отличие на МОН е връчва за дългогодишна цялостна професионална дейност и принос в системата на образованието.

По предложение на КТ „Подкрепа“ с наградата са удостоени Гергана Кендерлиева – педагогически съветник в Хуманитарна гимназия „Св.св.Кирил и Методий“ и началният учител Георги Джамов от ОУ „Панайот Волов“. Те получиха отличията си днес от лидера на синдикат „Образование“ Юлиян Петров по време на конференция за актуалните проблеми в систевата.

„За да работиш с деца трябва да си преди всичко отговорен“, каза Кендерлиева. А Джамов, който има 32-годишен стаж в професията, благодари на колегите си от екипа за подкрепата. В момента той води първокласници в училището в Шекер махала.

Юлиян Петров изрази надежда повече мъже да избират учителската професия, която е феминизирана, но пък вече се доближава по доверие от страна на обществото до тази на медиците. Въпреки увеличението на възнагражденията в системата, той е на мнение, че има още дълъг път, докато учителят възвърне безспорния си авторитет.