Диагностицирани са ученици от СУ „П. Евтимий”, ОУ „Д. Хаджидеков” и ОУ „Яне Сандански”

Нови три класа са поставени под карантина заради случаи на коронавирус, съобщиха от областната администрация.

На 17 октомври е диагностициран е ученик от 7 а клас на СУ “Патриарх Евтимий”. Той е бил за  последно в училище на 15 октомври. Карантинирани са се учениците от класа на заболялото дете, които от утре преминават на обучение в електронна среда. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, кратността на дезинфекцията, за правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

Пореден ученик от ОУ“ Душо Хаджижеков е показал положителна проба. Вчера е диагностицирана ученичка от 6 г клас, чието последно посещение в училището е било на 9 октомври. Класът е карантиниран и е от 13 октомври се обучава онлайн от разстояние поради  друг случай в класа. Връчено е предписание до директора за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

В ОУ “Яне Сандански“ вчера е установен с коронавирус ученик от 4 г клас. Той е бил в клас за последно на 13 октомври. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора.

“Всички случаи се проучват и се взимат съответните противоепидемични мерки от здравните власти. Утре ще заседава Областният кризисен щаб, за да се обсъди епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки“, каза областният управител Дани Каназирева.