Учителите по музика и танци също работят, даже мажоретките репетират, казва Ивайло Николов – родител на ученици във втори и девети клас на СУ „Любен Каравелов”

Знам, че сигурно вече е банално, но искам да изкажа своите огромни благодарности към екипа на СУ “Любен Каравелов”. Мисля че сега е моментът за подкрепа и подобни мнения към всеки един учител в нашата образователна система.

Така започва писмото на Ивайло Николов – родител на две момичета във втори и девети клас и член на Обществения съвет на училището, адресирано до „Уча в Пловдив”.

Ето и пълния текст:

За пореден път свалям шапка на всички тях за професионализма, с който приемат всяко предизвикателство, а сегашната ситуация е едно огромно такова. Чакахме реновирането на сградата няколко години, а деца, учители и родители дори не можаха да й се порадват, защото седмици след откриването дойде моментът ДА СИ ОСТАНЕМ ВКЪЩИ.

Някои родители може би си казаха “ние сме фолклорно училище…как ще се справим сега”, мисля, че вече видяха. Ръководството и екипът съумяха за няколко дни да реорганизират всичко и децата да заработят във виртуални класни стаи. Учителите по музика, специални предмети, танци, колкото и странно да ви се струва, също работят. Даже мажоретките репетират. Изпращат на децата видеоклипове, музика, ноти и други материали, за да не изостават. На тях също огромен поклон, защото знам че никак не им е лесно да прослушат записи на 50-60, а може би и повече ученици, за да видят учителите как децата се справят с поставените задачи, но те го правят безкористно. Поклон и на учителите в първи и втори клас, знам колко е трудно да работиш онлайн с деца, които все още няма как да имат фейсбук, имейли, профили и т.н. но нещата вървят (казвам го и като родител на момиче от 2 а клас). Задачи се поставят всекидневно, тук е и мястото да благодаря на всички родители, че са всеотдайни и не спъват процеса, а всеки ден получават, предоставят и помагат на децата да усвояват по-лесно ежедневните задачи. С децата, които нямат достъп до интернет, се работи всекидневно по телефона. Имаме постоянна обратна връзка учител-родител и насоки върху какво трябва да наблегне детето.

Да, може да сме фолклорно училище, но благодарение на екипа от учители, които преди време преминаха обучение към Google, всичко върви и вярвам, че ще продължи. Тези хора направиха клипове как да се използва виртуална класна стая, как да се качват домашни и други задания на сървър, дори се правят и онлайн писмени изпитвания. Мога да продължавам много, но за край само ще кажа: Поклон, ръководство, поклон учители, поклон родители, поклон ученици, за пореден път показахте, че няма какво да спре и препъне ентусиазма и професионализма в СУ”Любен Каравелов”. Оценката ми е 10 по шестобалната система.