Ученици и учители проведоха благотворителен базар и състезание „Лъвски скок” по формата на НВО в подкрепа на първокласника

 

Поредица от благотворителни инициативи организираха учениците и учителите от ОУ „Райна Княгиня” в подкрепа на първокласника Емир Пашаоглу. Децата обединиха усилия и организираха базар с изработени от тях мартеници, а учителите съставиха тестове и проведоха състезание “Лъвски скок” по формата на НВО за всички желаещи от втори до седми клас. Таксата за участие от 5 лева  участниците поставяха в специална дарителска кутия.

Събраната сума от 3000 вече е внесена по сметката на неговата майка, за да бъде подпомогнато лечението на 7-годишното момче, което се бори с коварна болест.

На каузата Емир ще бъде посветена и инициативата по повод Световния ден на водата, която ще се проведе на 18 март. Към планираните традиционни дейности за опазване на природните богатства на планетата ще се включат  талантливите млади художници и вокалната група на училището.

“Надяваме се в края на учебната година Емир да бъде отново при нас –  вече напълно здрав”, сподели председателят на Ученическия съвет Борислав Гьочев, който благодари на съучениците си за съпричастието и проявената отговорност.