Общинският съвет ще решава утре отпускането на 88 000 лева, увеличават броя на децата в група до 28

Общинските съветници на Пловдив ще решават утре дали да бъдат отпуснати 87 900 лева за изготвяне на енергийно обследване на сградата на ОУ „Гео Милев“, включително за технически инвестиционен проект.

Училището е основано през 1900 г., а сградата му е недвижима културна ценност с местно значение, част от архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“. То е базово за обучение на студенти по бакалавърска програма „Специална педагогика“ и магистърска специалност „Комуникационни нарушения“.

Според подадената от ръководството на училището докладна материалната база е в изключително лошо състояние, с пукнати и деформации, затова настояват да бъдат отпуснати 87 900 лева за извършване на дейности по обследване за енергийна ефективност и за техническите характеристики на сградата, като те да бъдат предпоставка за основен ремонт и реконструкция. Стойността е определена на база пазарно проучване, извършено от училището.

Съветниците ще гласуват също увеличаване на броя на децата в група до 28. При последното класиране за общинските ясли и детски градини извън списъците на приетите останаха 500 желаещи. Анализът показва, че средната посещаемост е под 18 деца.

На общинската сесия ще се приеме и разкриването на три нови групи в ДГ „Зорница“ в район „Южен“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.