С 12 медала финишира на международното състезание „Математика без граници” ОУ „Васил Петлешков“. Учениците от начален курс завоюваха завидния брой отличия от последния пролетен кръг, което е най-доброто постижение от участието на училището в престижния турнир до момента. Златен медал бе присъден на Цветелина Янкова.

Всяко трето дете от училището между 1 и 3 клас е с максимален брой точки на състезанията по български език, математика, английски език и природни науки, организирани от Съюза на българските начални учители. 29 от децата са събрали максимален брой от 50 точки в надпреварата „Аз и буквите”. Сходни са резултатите по английски от „Аз общувам с Европа”, по математика – „Аз и числата“ и по природни науки- „Аз, природата и светът“. Това позволява на малките ученици да се явят на националния кръг.

В петгодишната стратегия на училището е залегнало приоритетно обучение по български, математика и английски и неслучайно учениците от начален курс заеха  призови места в национални и международни състезания, казва директорът Сийка Зрънчева.

100_4915

 

Гордост за училището е отличното представяне на петокласничката Мария Караджова на националното състезание „Ключът на музиката”. Тя се състезава с 522 ученици от 28 областни на България и се класира на второ място, само на една точка разлика от първото. Мария показа завидни знания и се представи най-добре от всички участници от Пловдивска област. Състезанието, в което премериха знания по музика ученици от 4, 5 и 6 клас, се проведе в АМТИИ.