От утре учениците от 5 до 12 клас в училищата на територията на община Пловдив ще се обучават на ротационен принцип. Директорите вече са изготвили графици за 50% от паралелките, които се връщат присъствено в клас, и за останалите, оставащи на обучение от разстояние в електронна среда за следващите две седмици. Организацията е създадена, уведомяват се и родителите.

Промяната в организацията на обучението е във връзка с получените  днес данни от РЗИ, според които заболеваемостта в Община Пловдив е под 500 на 100 000. Към момента тя е спаднала до 484 на 100 000 души население. За изминалото денонощие в едно детско заведение е регистриран един положителен случай, в 8 училища са диагностицирани 9 нови носители.

В Пловдивска област стойностите са още по-ниски – средно 443.58 на 100 000 души население. В община Кричим заболеваемостта е най-ниска, а в община Лъки е най-висока – 794 на 100 000 души.

На въпрос кога по-големите ученици ще се върнат масово в клас, министърът на образованието акад. Николай Денков заяви, че това ще стане, когато бъдат получени обещаните от Министерството на здравеопазването тестове. В момента в склада в Лозен има около 400 000, които ще бъдат разпределени за тестването на малките ученици до края на следващата седмица.

1 КОМЕНТАР

  1. ИЗВРАТЕНА МЕДИЦИНА.ПЛЮЯ НА ВАЩЕ КУПЕНИ ДИПЛОМИ ОТВРАТИТЕЛНИ ДОКТОРЧЕТА АЛЧНИ.ША ВИ Е… МАЙКАТА ПУМИЯРИ ДОЛНИ.ДА ПОКАЖЕМ ЛИ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИ КАК УБИВАТЕ (ЛЕКУВАТЕ) ХОРАТА.СЗО ВИ ТЪПЧЕ ПО 25000ЛВ ЗА УБИТ

Коментарите са затворени.