На територията на област Пловдив ще бъде организиран изпит по музика по профил „Музика“, който ще се проведе на 25 юни в СУ „Любен Каравелов”

Само седмокласниците, които ще се явяват на изпит за проверка на способностите, подават заявления. За националното външно оценяване по български и по математика това изискване не важи, напомнят на родители и кандидат-гимназисти от Регионалното управление на образованието. За НВО по български език и литература и по математика не се подават заявления.

Заявлението за полагане на изпит за проверка на способностите се внася от 21 май до 31 май в училището, в което се обучава седмокласникът. На територията на област Пловдив ще бъде организиран изпит по музика по профил „Музика“, който ще се проведе на 25 юни в СУ „Любен Каравелов”. Кандидатите за двете иновативни паралелки – „Музика с английски“ и „Музика с информационни технологии“, трябва да подготвят две песни по избор, едната от които от учебното съдържание за 7 клас. Училището организира безплатен онлайн курс за подготовка. Желаещите да се включат трябва да попълнят електронно заявление в срок до 31 май.

Изпитите не се отнасят за приемането в държавните училища към Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта, които организират приема си самостоятелно.

В случай, че има ученици, заявили полагане на други изпити за проверка на способностите –(изобразително изкуство или спорт), заявленията им ще бъдат препратени към РУО в друга област, където се организира полагането на съответния изпит.

Всички седмокласници се явяват на НВО по български на 19 юни и по математика на 21 юни в училищата, в които се обучават. Те трябва да носят служебна бележка за допускане и документ за самоличност.  Най-късно в 8.45 часа учениците следва да са заели персонално определеното за тях място в изпитната зала. Пишат с черен цвят химикалка, черен молив и гума, а по математика могат да ползват линия, пергел и триъгълник. Справочници, калкулатори, мобилната и комуникационна техника са забранени. Времето за работа по първи модул е 60 минути, а за втори – 90. Продължителността на НВО по български и математика за ученици със СОП, които работят в индивидуални зали с консултант, се удължава до 30 минути спрямо продължителността на част 1 и до 50 минути спрямо продължителността на част 2. Желаещите за НВО по чужд език полагат изпит в училище център, което ще бъде посочено в служебната бележка за допускане.

Подаването на документи за участие в класирането – от 8 до 10 юли.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.