Ученици и учители ще раздадат храна и на нуждаещи хора в църквата „Св. Петка”

„Здрава и спорна нова година! Коледа радостна за всеки да има” – това бе надсловът на коледния благотворителен базар в ПГ по битова техника в последния учебен ден за тази година. Бъдещите компютърни, асансьорни и електро специалисти сътвориха чудеса от вкусове и показаха, че могат да се справят добре и като кулинари. Различни видове баници, мъфини и кексове, сладкиши и пити бяха само много малка част от приготвените от гимназистите чудеса за коледния им благотворителен базар.

„Благотворителността, съпричастността, желанието да дариш надежда, да помогнеш са висши човешки ценности. Нашите ученици доказаха, че ги носят в сърцата си. Доброто поражда добро”, каза директорът Гергана Георгиева.

„Направих мъфини, които са с лимонова захар, но за да могат да бухнат хубаво и да се изпекат добре, формичките се запълват до края, без да преливат”, разказа деветокласникът Ангел. Неговата съученичка Никол от 10 А бе измайсторила от гирлянд кокетна елха, коледни венци и празнични гривни.

Коледният базар на гимназистите бе част от тяхната дългогодишна кампания „Направи добро”, а събраната  надхвърля 2 700 лева. Средствата ще бъдат дарени на „Българската Коледа”, „Капачки за бъдеще”, както и за каузите на болни деца. В унисон със светлите празници ученици и учители ще раздадат храна и на нуждаещи хора в църквата „Св. Петка”.

А като част от кампанията по случай 60-годишнината на училището гимназистите създадоха разказ, картичка, анекдот, есе и акростих на тема: „Честит рожден ден, ПГБТ”. Бе проведен и фотоконкурс „НЕ/познатите калдъръмени улички на Пловдив”. Инициативите бяха заключителната част на кампанията „Направи добро”. На юбилея на гимназията бе посветена и празничната викторина, в която отбори от всяка специалност отговаряха на въпроси по изучаваните от тях професии.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.