14-годишният Мирослав от Спортното училище е държавен шампион по борба и републикански по мотокрос, кметът на община „Марица“ му обеща средства за подготовка за предстоящия сезон

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов внася предложение да бъде отпусната еднократна помощ на 14-годишен спортен талант от село Войсил. На следващото заседание на Общинския съвет ще бъдат гласувани 1000 лева за подготовка за предстоящия сезон на Мирослав Димитров от Спортното училище.

Днес кметът прие момчето в кабинета си, а то пристигна с всички спечелени купи и медали от състезания.

Мирослав дебютира в родния шампионат по мотокрос през 2016 г. Треньорът, на когото дължи успехите си в мотокроса, е Димитър Аргиров, но не по-малка подкрепа оказва и бащa му, който се явява едновременно треньор, механик, наставник и опора.

„За мотокроса не може да се разкаже, той трябва да се изживее“, казва Мирослав Димитров, който е републикански първенец и вицешампион в Източноевропейския шампионат в клас МХ85 през 2020 г.

Въпреки че е запален по високите скорости, Мирослав е приет в СУ „Васил Левски“ в Пловдив с най-висок резултат по борба класически стил с треньор Павел Митев. Под негово ръководство става държавен шампион до 42 кг.

„Трудно е да се съчетават професионално два спорта, но с дисциплина, упоритост и правилно разпределение на свободното време, всичко е възможно. Много важно е да попаднеш и на правилните трeньори“, казва Мирослав,  който е отличник, въпреки натовареното си ежедневие.

Тренирал е също плуване и лека атлетика при Иван Ушев и Ива Пранджева.