uztochen_nagrajdavane2

Изявени  учители и директори от детските градини и училищата в район „Източен“ бяха отличени от районния кмет Николай Чунчуков на специална церемония в Дома на културата „Борис Христов“. Те получиха плакети, грамоти и книги.

Районният кмет Николай Чунчуков  благодари за усилията им да модернизират учебния процес направи ретроспекция на направеното в образователната инфраструктурата в района, припомняйки строителството на новата детска градина „Чайка“, реконструираната ДГ „Щастливо детство“, санираните учебни и детски заведения.

Главният експерт „Образование“ Стефка Симеонова представи акценти от  образователните проекти на район „Източен“, сред които проекта “Растем заедно” за подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение на Оперативната програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

Присъстващите бяха приветствани от председателя на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, заместник-областния управител Петър Петров и заместник-кмета на община Пловдив Георги Титюков.