Радмила Станкович получи плакет за треньор номер едно. Таня Даракчиева е най-добрият учител, а за възпитател на годината бе обявена Анастасия Димитрова

10-класник спечели квота за Младежките олимпийски игри

“Да не може да преброите наградите от европейски и световни първенства през 2018 година”, пожела на учениците треньор номер 1 Радмила Станкович.

Плакети и парична премия получиха топ състезателите на Спортно училище „Васил Левски”, което днес чества своя патронен празник. На тържествената церемония, която съвпада със 145-годишнината от гибелта на Апостола, бяха наградени и най-добрите учители.

Призовото място е за 10-класничката от Спортен клуб по лека атлетика „Тракия” Лиляна Георгиева. Челото на класацията  й донесе медалът от Европейското първенство. На 15 години тя вече е в елита на леката атлетика, а специалистите я сравняват с най-добрите в нейните дисциплини – кенийските и етиопските бегачи. У нас Лили няма конкуренция в своята възрастова група. Бяга винаги с по-големи  от нея момичета, а резултатите, които записва, са характерни при жените.

Лили тренира едва от пет години, а вече има три национални рекорда. Нейни са най-добрите постижения на България на 800 метра и 3000 метра-открито и в зала. Неин личен треньор е Радмила Станкович. Съвсем естествено тя бе обявена за треньор номер 1.

„Да получиш такъв приз в училище легенда е чест. Пожелавам ви през 2018 година да не можете да преброите наградите си от европейски и световни първенства”, обърна се към учениците Станкович.

Най-добрите спортисти на училището са избрани от треньорски съвет, който е разгледал постиженията през изминалата година. Номинациите са направени от треньорите по съответните спортове, съгласно Наредба 1 на Министерството на младежка и спорта.

На второ място в класацията се нареждат състезателите на Спортен клуб по кану-каяк „Чипилски” – Атанас Хорозов и Димитър Петров, постигнали пето място на Световно първенство и на осмо място на Европейско по кану-каяк. Техен учител по спортна подготовка е Владимир Генов.

Третата позиция е за състезателите на Спортен клуб по кану-каяк „Тракия” – Николай Узунов и Даниел Сабихов, заели седмо място на Световно първенство и пето на Европейско. Техен учител по спортна подготовка е Нина Мекерешка.

Алекс Христов от Арменски лекоатлетически спортен клуб  „Тракия-96″ се нарежда на четвърто място със своята седма позиция на Световно първенство. Учителят му по спортна подготовка е Тодорка Тодорова

На пето място се класира Диана Петкова от Плувен клуб „Спринт” с 14 място на Световно , 6 място на Европейско и първо място на балкански игри. Ботко Трендафилов е нейният учител по спортна подготовка.

Ален Садарзански от Спортен клуб по вдигане на тежести „Марица” заема шестото място.  През изминалата година той се класира четвърти на Европейско първенство с учител по спортна подготовка Борислав Налбантов.

Плакет за най-добър учител по общообразователна подготовка получи преподавателят по български език Таня Даракчиева, която прие наградата като признание за дългогодишния й труд в училището.

„Нашата професия е най-великата, защото възпитаваме и учим на добро”, каза при получаването на приза си възпитател номер едно Анастасия Димитрова.

Представителна група от училището се включи в поклонението пред паметника на Апостола на Бунарджика, а останалите украсиха с цветя монумента на Левски в школския двор.

На патронния празник имаше и друга повод за гордост –  спечелената квота за Младежки олимпийски игри на 10-класникът Пламен Емилов. Състезателят по спортна стрелба от АСК „Тракия” се класира четвърти на Европейското първенство в Унгария и ще се готви за Буенос Айрес.