Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта на Център за подкрепа за личностно развитие, призьорите ще получат грамоти и книги

Центърът за подкрепа за личностно развитие избра Деня на народните будители, за да обяви официално резултатите от литературния конкурс „Приказки от мен за теб“. „Планирахме тържествено награждаване и специална програма в НБ „Иван Вазов“ , но усложняването на обстановката ни попречи да го реализираме“, съобщи директорът на Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК Озден Мурадова. Конкурсът бе отворен за участници от цялата страна от всички възрасти – деца, баби и дядовци, майки и бащи.

Авторитетното жури – Александър Секулов, Ина Иванова, Елеонора Пенева, Елена Левашка и Ваня Чернева – изчетоха всички 76 приказки, изпратени от цялата страна.

Журито е разделило текстовете в три категории: създадени от деца, създадени от възрастни и създадени от двама и повече автори.

В първата категория като най-добри са отличени:

„Жабката София“ на Симона Василева, която е на 15 години и е от Сливен; приказката на дванадесетгодишната Радина Бахчеванова от Пловдив – „Приключенията на Борката“, и „Приказка без край… за Доброто и Злото“ на Селин Сюлейманова – на 12 години, от град Опака, област Търговище.

Отличените във втората категория са:

„Безмълвието на сирените“ на Десислава Сивилова, „Врабчо и катеричката“ от Димитър Пекалиев, „Щастливата беседка“ на Ангел Дюлгеров и „Катеричката Добринка“ от Славия Шопова.

В третата категория е отличена приказката на 9-годишната Лорин и нейната майка Елица – „Светулкова приказка“.

Специални награди има и за най-малкия участник в конкурса – петгодишната Ива Панайотова от София, създала приказката „Щастие“, и за най-зрелия – Нонка Чардакова, която е на 80 години и е автор на приказката „Среща в гората“.

Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта на Общинския детски комплекс, а отличените участници ще получат грамоти и книги, които са дарени от ИК „Жанет 45“ и издателство „Коала прес“.

Текстовете на всички 76 приказки са предоставени на малките художници в ОДК – Пловдив, за да създадат илюстрации, вдъхновени от вълшебните светове на участниците в първото издание на литературния конкурс „Приказки от мен за теб“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.