С концерт на децата от прогимназиален етап и спектакъла „Тримата братя и златната ябълка“ училището отбеляза 54 години от основаването си

Талантливи ученици от клубовете по интереси, наградени на училищни, градски и национални конкурси, и деца без отсъствия бяха отличени на патронния празник на ОУ „Панайот Волов“, който се проведе във Военния клуб. Директорът Михаил Крантов припомни знакови моменти от живота на патрона на училището и герой от Априлската епопея и призова учениците да бъдат достойни негови последователи.

Първи на сцената се изявиха най-малките от подготвителна група, след което учениците от начален етап представиха народни и възрожденски песни, играха хора и модерни танци, рецитираха стихове за България.

На финала деца и родители, дошли да споделят празника за 54-тата годишнина на училището, гледаха спектакъла „Тримата братя  златната ябълка“.

Педагогическият съвет е номинирал и единодушно решил призът „Учител на годината“, който училището ще връчи по повод 24 май, да бъде присъден на дългогодишния преподавател Дияна Янкова. Преди малко по-малко от месец тя си отиде внезапно. Янкова е начален учител, който експериментира и прилага различни иновации, за да задържи и мотивира децата да останат в клас, привлича родителите за партньори на училището. Опита си споделя на национални форуми.