Кметът Иван Тотев изпрати благодарствен адрес по повод пенсионирането на Нейка Бакърлиева

Открит урок по плуване бе събитието, което организира през последния си работен ден директорът на ДГ „Чайка”. Нейка Бакърлиева застава начело на детското заведение, когато е едва на 29 години. Благодарение на упоритостта и усърдието й днес „Чайка” има най-модерната сграда с всички екстри за отглеждането и развитието на децата. По повод пенсионирането й кметът на Пловдив Иван Тотев изпрати благодарствен адрес за проявения висок професионализъм и принос в развитието на образователните политики на общината.

Миналата седмица Бакърлиева бе отличена със Знак на район „Източен“ за многогодишните й усилия за развитието на детската градина, за внедряване на иновативни практики и принос  за новата  сграда на детското заведение. Тогава тя заяви, че си излиза в дълготраен творчески отпуск удовлетворена, давайки път на младите и оставайки след себе си силен педагогически екип.

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков присъства на открития урок по плуване, на който децата от четвърта група демонстрираха завидни умения пред своите преподаватели и гости. Под напътствията на своя преподавател Деница Стоянова те показаха различни техники и упражнения във водата.

160 деца от „Чайка“ учат плуване безплатно в басейна на детската градина. Те са от всички възрасти и са разпределени в групи, всяка от които тренира един път седмично. Съоръжението отговаря на всички изисквания, а температурата на водата се поддържа 28 градуса, както е по нормативи.