Арчи - Анна Жожгова

Треньори да изнасят открити уроци по езда в училище и да популяризират красивия спорт сред учениците. Това е идеята, по чиято реализация работи спортен комплекс „Тракиец”. Целта е децата и тийнейджърите да научат повече за конната езда.

„Ездата е едно незабравимо преживяване и общуване с конете, уникален спорт, развиващ всички мускулни групи в човешкия организъм”, обяснява маркетинг мениджърът на базата Мая Панчова, която има намерение да включи в откритите уроци любимецът на базата – конят Арчи.

Децата, които проявят интерес към ездата, ще бъдат поканени с родителите си в Ден на отворените врати, за да направят безплатна разходка с кон или пони и да усетят емоцията.

Най-младите състезатели от клуб „Тракиец” обраха наградите от турнира, организиран за Тодоровден. На прескачане на бариери пръв се оказа Милко Кочев с понито Пепи, а на изпитание Х паркур челното място бе за Анна Жожгова с понито Арчи и Милко Кочев с Казанова.

При изпитанията с 4-5 годишни коне най-добра в категория „Деца” бе  Магдалинка Ванева с Карла (клуб „Херос”). Първи в категория юноши се нареди Борис Дапев с Аполон (СК Тракиец).

Пепи - Милко Ковачев