Отборът на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ стана лауреат на международната олимпиада по счетоводство. 24 студенти от специалностите “Счетоводство”, “Финанси” и “Икономика и бизнес” с научен ръководител доц. д-р Йорданка Любецка се включиха в шестото издание на онлайн състезанието.

В надпреварата взеха участие над 500 студенти от цял свят, като за финалите се класираха 50, показали най-висок резултат. Шестима от тях бяха студенти от България, и то от Пловдивския университет. След оспорван финал пловдивският тим зае призовото място.

„Въпросите са изцяло по международните счетоводни стандарти. Ние правим прецедент, че знаейки принципите на счетоводството и националните счетоводни стандарти, постигаме впечатляващ резултат с въпроси от световните стандарти“, поясни за „Уча в Пловдив“ студентът Николай Николов. Първият етап от олимпиадата дава възможност на всички желаещи да участват с изпит под формата на тест. След прецизен подбор се формирали финалистите. Във втория етап те трябвало да решат с тест от по-високо академично равнище и предложат решение по реален счетоводен казус.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.