Ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще научат повече за организацията на арт събития и презентирането на творчески идеи

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще посрещне днес осмокласници от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Пловдив за уъркшоп по организация на събития в сферата на изкуствата и формиране на практико-приложни познания по комуникации и презентиране на творчески идеи пред медиите. В семинара ще вземат участие учениците от клуба по интереси „Комуникации и видеодизайн“, а ръководители на уършопа ще бъдат проф. д-р Емилия Константинова и проф. д-р Любомир Караджов, преподаватели по артмениджмънт и публични комуникации в АМТИИ.

Цел на обучението е тийнейджърите да обогатят знанията и уменията си в организирането и презентирането на арт събития и да възпроизведат практически казуси за работа с медиите. Уъркшопът е част от стратегията на АМТИИ да стимулира творческото мислене и креативните идеи в учениците, които вече са заявили интерес към изкуствата.

Студенти от различни курсове на бакалавърската и магистърската степен на обучение от всички специалности на Академията представят селектирани творби в годишната изложба на факултет „Изобразителни изкуства”, която е с вход свободен и може да се види до 27 юни. Тя е едно от големите събития в тазгодишния фестивал Made at the Academy, който представя творческия потенциал на висшето училище: класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор. На откриването беше представено атрактивното модно ревю на шестима бакалаври от специалност “Дизайн на облеклото”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.