Ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще научат повече за организацията на арт събития и презентирането на творчески идеи

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще посрещне днес осмокласници от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Пловдив за уъркшоп по организация на събития в сферата на изкуствата и формиране на практико-приложни познания по комуникации и презентиране на творчески идеи пред медиите. В семинара ще вземат участие учениците от клуба по интереси „Комуникации и видеодизайн“, а ръководители на уършопа ще бъдат проф. д-р Емилия Константинова и проф. д-р Любомир Караджов, преподаватели по артмениджмънт и публични комуникации в АМТИИ.

Цел на обучението е тийнейджърите да обогатят знанията и уменията си в организирането и презентирането на арт събития и да възпроизведат практически казуси за работа с медиите. Уъркшопът е част от стратегията на АМТИИ да стимулира творческото мислене и креативните идеи в учениците, които вече са заявили интерес към изкуствата.

Студенти от различни курсове на бакалавърската и магистърската степен на обучение от всички специалности на Академията представят селектирани творби в годишната изложба на факултет „Изобразителни изкуства”, която е с вход свободен и може да се види до 27 юни. Тя е едно от големите събития в тазгодишния фестивал Made at the Academy, който представя творческия потенциал на висшето училище: класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор. На откриването беше представено атрактивното модно ревю на шестима бакалаври от специалност “Дизайн на облеклото”.