Откритата практика бе по повод Международния ден за борба със СПИН

Осмокласници направиха 3D макет на вируса ХИВ, който представиха на открита практика по повод Международния ден за борба със СПИН. Гости на събитието бяха и студенти от ПУ „Паисий Хилендарски”, които в момента провеждат хоспитиране по биология в СУ,, Любен Каравелов” при учителя Станислав Джапаров,  както и техни преподаватели от университета

Учениците представиха мултимедийни продукти с триизмерно съдържание, изготвени в приложението mozaik, достатъчно чрез Дигиталната раница на МОН. Автор на сценария на откритото занимание бе Миглена Топалова от 8 б клас, която бе предвидила и интерактивни упражнения под формата на игра, с които да бъде направена проверка какво са усвоили гимназистите.

Десетокласници пък представиха причините за стерилитет като показаха продукти, изготвени в часовете по биология и здравно образование. Те обясниха детайлно какви са различните генетични заболявания, а на финала прочетоха есета на тема „За и против абортите при диагностициране на генетично заболяване на зародиш”. Момичетата влязоха в ролята на БЧК доброволци, като раздаваха презервативи и информационни брошури.

„Деветокласниците, които са участвали в практиката през миналата година бяха ментори на учениците от 8 клас, а единадесетокласниците бяха ментори на учениците от десетите класове. Това е пример за развитие на ефективно лидерство, работа в екип и презентационни умения и компетенции за работа и сътрудничество в смесена среда между учениците от различни класове“, пояснява Джапаров.