Патронният празник на 11 май ще бъде отбелязан със спектакъла „Чудният свят на моето училище“, зрелостниците от профили „Музика” и „Хореография” подготвят прощално онлайн събитие


„Чудният свят на моето училище” – под това мото ще мине онлайн концертът на СУ “Св. св. Кирил и Методий” по повод патронния празник на училището, който по традиция се отбелязва на 11 май. Обичайно в този ден учители и ученици провеждат шествие по централната градска улица, начело с мажоретния си състав, но тази година противоепидемичните мерки налагат събитието ще се проведе във виртуална среда. За да могат и родителите да станат съпричастни на емоцията, началният час е 18. През деня представител на училището ще поднесе венец пред барелефа на славянските първоучители в Стария град.

Главни действащи лица на празника ще бъдат учениците от специалност „Български танци“ и от профил „Изкуства“, но за визията и безпроблемното протичане на събитието ще се погрижат възпитаниците от специалност „Рекламна графика”. Не по-малко важна роля е поверена и на малките ученици от Монтесори класна стая. Концертът ще включва изпълнения от минали събития и участия във фестивали и ще бъде съпроводен със записани специално за празника послания от учители и ученици. Той ще бъде излъчен на живо във фейсбук страницата на училището www.facebook.com/ecoschoolpld.

С онлайн концерт ще кажат “Довиждане” абитуриентите на СУ “Свети свети Кирил и Методий”. “Предимството да си единствен” ще бъде излъчен на живо във фейсбук страницата на училището 24 май от 12.00 ч.

Учениците избраха именно това заглавие с надеждата, че те ще са единствените с подобен прощален онлайн концерт, имайки предвид извънредната ситуацията в света, разказват преподавателите. Зрелостниците от 12 б клас с профил “Музика” и ”Хореография” са подготвили изпълнения от началото на обучението си до сега. Те ще отправят и своето послание към учителите и випуските след тях. Във виртуалното изпращане ще се включат и учениците от 12 а с профил “Информационни технологии”.

Училището ще спази традицията и ще връчи традиционните златни значки на учители с принос за издигане имиджа на образователната институция. Наградите са три, а имената на носителите ще бъдат определени от Педагогическия съвет, директора и Училищното настоятелство.