Представители на три нидерландски университета ще вземат участие в онлайн изданието на форума Study in the Netherlands 2022, който ще се проведе на 5 февруари от 15:00 ч. в платформата “Zoom”. Регистрацията е базплатна на: https://www.skylines-bg.com/events/study-in-the-netherlands-2022/

Нидерландия е една от най-атрактивните дестинации за обучение в чужбина в последните години. Страната предлага богат избор от програми на английски език, достъпни такси за обучение и възможности за академична и професионална реализация на студентите.

Програмата на изложението включва обща презентация с фокус върху предимствата на обучението в Нидерландия, следвана от индивидуални презентации на участниците.

15:00 – 15:30 – Обща презентация “Защо да изберем образование в Нидерландия”

15:30 – 16:10 – Онлайн презентация на Tilburg University

16:10 – 16:50 – Онлайн презентация на Radboud University

16:50 – 17:30 – Онлайн презентация на University of Twente

След края на всяка една презентация, участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси към представителите на учебните заведения и консултантите от агенция „Скай Лайнс “

Къде попадат трите университета в световните класации:

Radboud University – За 9-ти път през 2021 година Radboud University е обявен за най-добър традиционен университет в Нидерландия от Keuzegids Universiteiten, а Elsevier Magazine 2020 му отрежда второ място в класацията за най-добър многопрофилен университет в страната. С професори като нобеловия лауреат по физика от 2010 г. Андре Гейм и с бележити възпитаници, между които четирима министър-председатели, днес Radboud University е сред най-предпочитаните институции за висше образование в Нидерландия.

Tilburg University – В продължение на четири поредни години, Tilburg University е носител на титлата “Best general university of the Netherlands” (National Student Survey 2016 – 2019 г.) Към момента, той попада в ТОП 50 на най-добрите университети в света за обучение по бизнес, икономика и психология (Times Higher Education World University Ranking, 2021). В областта на правото, Tilburg Law School се класира на 2-ро място в света, според Social Science Research Network 2021. Изцяло акредитиран и финансиран от държавата, Tilburg University разполага с шест факултета, в които се обучават повече от 19 000 студенти от над 100 различни националности.

University of Twente – попада в ТОП 250 на най-добрите висши училища в света, според Times Higher Education 2021. Престижната класация Keuzegids Universiteien 2021 го поставя на 1-во място сред техническите университети в Нидерландия. University of Twente е модерен университет с изразена предприемаческа насоченост, отличен за четвърти път като „Most entrepreneurial university in the Netherlands”. Заслуга за това имат инициативи, подобни на Venture Lab, която подпомага реализирането на новаторски идеи и създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години са създадени около 900 такива компании.

Специалности:

Програмите за обучение на гостуващите университети покриват широк периметър от специалности на английски език. Сред тях са бизнес и икономика, право, публична администрация, инженерни науки, математика, информационни технологии, природни науки, медицина, медии, социални науки, изкуство и култура, педагогика и др.

Допълнителна информация за кандидатстудентските процедури, таксите за обучение и възможностите за кариерно развитие ще бъде представена в рамките на Study in the Netherlands 2022.