В състезателни и щафетни игри децата затвърдиха уменията си за разделно събиране и се включиха в почистване на дворните пространства заедно със своите учители и родители

Единственият български спортист с два златни медала от едни олимпийски игри и носител на пет световни титли Николай Бухалов гостува на децата от ДГ „Буратино“ по повод Европейския ден на спорта, посветен на насърчаването на физическата активност. Посрещнат с бурни аплодисменти, той  поздрави децата и им пожела  железен спортен дух, за да растат здрави, силни и пълни с енергия. Главен организатор  на всички дейности като част от националната кампания NowWeMove е Сдружение “BG Бъди активен”.

Сред най-изявените участници и тази година е Монтесори детска градина „Буратино“, която   през 2022 г. бе отличена като едно от шестте учебни заведения с най-много спортни активности в града.

Гост на днешния спортен ден бе и Калина Гаева – хореограф по хип-хоп в училище за танци  и модерна култура „The Center“. Децата танцуваха заедно с нея в ритъма на популярни музикални хитове.

Малчуганите, техните родители и учители се включиха и в активностите, реализирани по програма „Елемента“ на спортен клуб „Супер Старс“. В забавни състезателни игри те упражняваха различни спортове – волейбол, футбол, баскетбол, мини голф за развиване на издръжливост, сила, координация на движенията, точност и бързина. Усъвършенстваха бягане, провиране, прескачане на препятствия, хвърляне в хоризонтална цел.  За усвояването на  технически елементи от различните видове спорт с децата работиха квалифицирани треньори.

И  тази година основно мото на организираните активности в детската градина беше „Спорт без отпадъци“. Част от състезателните игри включваха елементи, свързани с формиране на екологично поведение у децата. В състезателни и щафетни игри те затвърдиха уменията си за разделно събиране и се включиха в почистване на дворните пространства заедно със своите учители и родители.