Именити състезатели, възпитаници на училището, идват за среща на поколенията. Тържественото честване ще бъде в панаира на 10 октомври

Олимпийски медалисти засадиха туи в двора на Спортното училище по повод 70-годишнината му. Сребърната медалистка от Москва’80  – баскетболистката Ангелина Михайлова, и носителката на бронз от олимпиадата в руската столица Магдалена Георгиева – една от най-успешните състезателки по академично гребане, се включиха днес в инициативата за юбилея. Със засаждане на японски вишни, бряст и туи бе отбелезана кръглата годишнина. Акцията бе подкрепена от стожера на българското плуване Ботко Трендафилов и от легендата на „Ботев” Петър Зехтински – директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в община Пловдив.

Поредицата инициативи по повод юбилея започна в началото на седмицата с конкурс изложба „70 години – пътят на успеха”. Учениците пък се конкурираха кой ще направи най-оригинална презентация на спорта, който тренира. Задължителното условие беше да присъстват имената на заслужили възпитаници на Спортното училище. Първи се оказаха състезателите по борба и баскетбол, които спечелиха екскурзия до Старосел. На второ място се наредиха учениците, трениращи плуване и спортна стрелба. Тяхната награда е един ден в „Стая на загадките”. Огромна шоколадова торта ще си поделят момчетата и момичетата от спортовете джудо, кану-каяк и гребане, които се класираха на трето място.

Изложба за Спортните успехи на Пловдив и среща на поколенията, на която ще дойдат именити състезатели от близкото минало, са част от програмата за утрешния ден.

На 10 октомври от 16 часа в палата 7 на панаира ще бъде тържественото честване на юбилея.