Кандидатите трябва да представят концепция за развитие, ще се явяват и на писмен изпит

Община Пловдив обявява конкурси за директори на 14 детски градини. Те ще бъдат проведени в два етапа – писмен изпит, който включва решаване на тест, и събеседване. На устния изпит кандидатите ще предлагат решения на поставени казуси и ще представят концепция за развитие на образователната институция.

Община Пловдив започва процедура по прекратяване на трудовите правоотношения на директорите, които са в пенсионна възраст.

„Всеки един от тях ще бъде изпратен на официална церемония. Сърдечни благодарности на директорите, посветили се на образованието“, каза зам.-кметът по образование Владимир Темелков.

Той заяви, че очаква управленска програма и 5-годишна визия за развитие за всяка една детска градина. Кандидатите следва да представят концепцията при подаване на заявление за участие в конкурса.

„Бих желал да се даде път на млади, способни, заредени с нова енергия директори, научили много от предшествениците си, с управленски педагогически познания и умения. Да, научени кадри за директори няма, но целта е да направим подбор на специалисти, които имат амбицията да развиват качествено предучилищно образование, отговарящо на потребностите на обществото и европейските образователни изисквания“, поясни зам.-кметът.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.