Областният оперативен щаб реши да се слеят грипната с междусрочната. 20,6 на сто са заболелите в областта, отсъстващите учители са 7,72%

Учениците от Пловдив и областта излизат в грипна ваканция от сряда – 25 януари, реши след днешното си заседание Областният оперативен щаб. Тя ще продължи до 31 януари и ще се слее с междусрочната. Което означава, че учениците се връщат в клас на 6 февруари. Средният процент отсъстващи в областта е 20,6, обяви старши експерт Антоанета Кръстанова от Регионално управление на образованието. Отсъстващите учители са 7,72%.

Наред с преустановяване на учебния процес, се прекратяват и извънкласните занимания. Препоръката на РЗИ е да се ограничат събиранията на ученици в затворени помещения. По данни на инспекцията е увеличен броят на болните от остри респираторни заболявания и грип, тип А. Противоепидемичните мерки, които са в сила отпреди седмица, се удължават до края на януари.

“Бяхме категорични, че в края на срока не е подходящо преустановяване на учебните занятия. Но здравето на децата трябва да бъде запазено, затова подкрепихме предложението на щаба с ясното съзнание, че част от учениците и родителите ще изпитат притеснение. Защото това е време, в което се оформят срочните оценки”, каза още Кръстанова. И добави, че ако е имало ритмичност в оценяването по време на срока, едва ли последните дни ще са решаващи.

Най-много са болните в Садово, Куклен и Брезово, където средният брой на отсъстващите е над 20 на сто.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.