Айри Мурад от Реформаторския блок се поти над тестове по български под наставленията на частен учител, мечтае за ветеринарна медицина в Стара Загора

obsdsc09994

Общинският съветник от Реформаторския блок Айри Мурад чака одобрение от просветния министър Меглена Кунева, за да се яви на матура по български език. До 17 юли зрелостниците, скъсани на редовната сесия през май, трябваше да подадат молби за поправката на 29 август. Улисан в общински дела, Мурад пропуснал срока и се наложило да изпрати специално писмо до МОН, за да поиска разрешение да бъде допуснат до изпитната сесия.

“Очаквам всеки момент да получа одобрението”, каза той за “Уча в Пловдив”, разчитайки да разреши проблема, тъй като членува в партия от Реформаторския блок. 38-годишният съветник, който е член на комисията по образование, наука, вероизповедание и етнически въпроси в местния парламент, изкара 2.63 на зрелостния изпит по български. Той завършил преди три години “Найден Геров”, но тогава се заженил и не успял да се яви на матура, затова се пробва тази година. На другия зрелостен изпит философия съветникът върза тройка, така че сега се поти само над тестове по български.

За да е сигурен, че вторият опит ще е успешен, Мурад тръгнал на частни уроци. Мечтата му е да запише ветеринарна медицина в Тракийския университет в Стара Загора.  Това обаче едва ли ще се случи в тази кандидатстудентска кампания, затова е готов временно да учи друга специалност.