Бюрата за карти за градския транспорт ще продължат да работят, ограждат детските площадки с лента и указателни табели

От утре общинският кризисен щаб започва да набира доброволци, които при нужда да могат да се отзовават по всяко време. В това число и медицински кадри, студенти последен курс по медицина, които да се включват в дейностите на общината и общинските здравни заведения за ограничаване разпространението на коронавирус. Записването става на тел. 032/656700 или на email: info@plovdiv.bg.

Бюрата за закупуване на карти за градския транспорт ще продължават да работят, като се спазва пропускателен режим без струпване на хора на едно място.

Приканват се родителите да спазват предписанията и да не водят децата на площадките на открито. Пространствата за игра ще бъдат оградени със специална лента и указателни табели.

Домашният социален патронаж, който обслужва 450 човека, продължава своята дейност, като има готовност да се увеличи с още 300. Храната в социалните трапезарии ще се разнася пакетирана по домовете.Затварят се центровете за обществена подкрепа.

В понеделник детските кухни ще работят, но от вторник, 17 март, ще бъдат затворени до второ нареждане.

Временно служителите на общинско предприятие „Паркиране и репатриране“ няма да обслужват „Синя зона“ с билети. Услугата ще може да се заплаща с машините за паркинг и чрез SMS, съдържащ регистрационния номер на автомобила на кратък номер 1332.

Общите събрания на етажните собствености се спират до преодоляване на извънредното положение. По възможност събирането на такси ще бъде онлайн, а ако се налага това да става от врата на врата, то да се спазват препоръките за обезопасяване с маски и ръкавици от страна на ангажираните със събираемостта. По инициатива на кмета на „Тракия“ Костадин Димитров домоуправителите вече помагат на самотни възрастни хора.

На сайта на БЧК-Пловдив са качени препоръки как да пътуваме безопасно до работното си място: https://www.redcross.bg/news/view?nwid=23987