Финансирането е осигурено от Националния план за възстановяване и устойчивост

Цялостен ремонт и рехабилитация на общежитието на Езикова гимназия “Иван Вазов” ще бъде финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост. Стойността на проекта е 5 821 559.12 лв., като всички средства ще бъдат предоставени като безвъзмездна финансова помощ от НПВУ. Продължителността ще бъде 31 месеца.

Предвидено е в сградата да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност – саниране, подмяна на дограма, изграждане на системи за отопление и охлаждане, ремонт на покрива и др. Ще бъде осигурена и достъпна среда за лица с увреждания. Освен ремонтни дейности, проектът ще финансира изцяло ново обзавеждане и оборудване, включително закупуване на нова техника за нуждите на учениците.

Реализирането на този ремонт ще допринесе за създаването на комфортни, достъпни и съвременни условия за настаняване, пребиваване, учене и осъществяване на дейности по интереси и отдих. Проектът е и поредна фаза от цялостното обновяване на кампуса на двете езикови гимназии в Пловдив, като през тази година бяха построени две нови спортни площадки, а в момента се строи физкултурен салон на ЕГ „Иван Вазов“ и спортен комплекс за двете училища, финансирани от бюджета на община Пловдив.

“През тази година основен приоритет са Планът за възстановяване и националните програми. В момента се подготвяме за кандидатстване по новите национални и оперативни програми, за да привлечем допълнителни средства за пътна инфраструктура и облагородяване, образователна, културна и социална инфраструктура“, коментира заместник-кметът по образование Стефан Стоянов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.