Той ще се проведе в Пловдив между 1 и 8 юли

 

Асоциацията на европейските журналисти и комисия „Фулбрайт“ организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназиални ученици, които се интересуват от журналистика. Той ще се проведе между 1 и 8 юли в Пловдив, като ще бъде голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media. Целта на лагера е да помогне на учениците да развият още повече своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои медийни проекти с помощта на български и международни медийни експерти.

Организаторите покриват всички разходи за път и настаняване на участниците.

Кандидатите да спечелят място за обучителния лагер, трябва да изпратят журналистически материал на sCOOL Media на английски език до 30 април. Материалът може да е по обявените от редакцията теми на месеца или пък по проблем, който авторът сам е избрал да отрази. Жури от журналисти, представители на sCOOL Media и комисия „Фулбрайт“ ще класира най-добрите материали, чиито автори ще се борят за места в лятната програма.

Задължителен критерий за участие е ученикът да е в гимназиален етап на обучение. Победителите ще бъдат обявени през юни 2022 г.

За въпроси: editor@scoolmedia.com.