Образователни игри, атракции и томболи и награди са включени в програмата на фестивала „С деца на тепе“, който ще се проведе на 10 септември на  „Бунарджикa“. За да осигурят незабравимо преживяване на малчуганите, участие във фестивала ще вземат различни организации, включително Етнографски музей, Природонаучен музей, пловдивската пожарна и полиция, както и НПО-та. Една от най-интересните  демонстрации ще е тази на пожарникарите и полицаите, тъй като към инициативата ще се присъединят РСПБЗН-Пловдив и Охранителна полиция. Униформените ще обясняват на децата как да бъдат правилни участници в движението на пътя, а огнеборците са подготвили богата образователна програма, в която ще ги учат как да реагират правилно при извънредни ситуации. Освен в пожарникари, децата ще влязат и в полята на спасители.

На 10 септември от 10 часа на алеята на хълма пред паметника на Васил Левски фестивалът ще посрещне деца от 3 до 13-годишна възраст и техните родители. Сред най-интересните инициативи са работилниците „Рециклиране“,  “Открий ме в джунглата” – опознавателна обиколка на тепето,  актьорски уъркшоп, лекция по темата “по-малко екран за децата”, открита тренировка по Да Дао и даване на първа помощ, занимания за подобряване паметта на децата, сглобяване на играчки и много други.

За любителите на музиката и танците  са предвидени народни танци, импро театър, музикални изпълнения на китара от деца, корейски, модерни и тик-ток танци, художествена гимнастика.

В 12:30 часа ще бъдат изтеглени десетки награди от томбола, като всички те са предоставени от дарители на събитието. Входът е свободен.

Детският фестивал „ С деца на тепе” се реализира с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство на район „Централен“.