С учредената от директора награда „Учител на годината“ бе удостоена Марияна Ангелова – дългогодишен преподавател по български език и литература

„Помня и до днес как стоя пред черната дъска, стиснал тебешира от притеснение дали ще отговоря правилно. Мина толкова много време, но няма да забравя съветите на учителите, куража, който ни даваха, строгостта, с която ни възпитаваха, но и топлината. За нас те бяха и учители, и родители, и приятели. В училището ни учиха нашите деца. Днес учат нашите внуци. Учете, защото с незнание няма да намерите пътища в живота“.

С тези думи се обърна към препълнената зала на Дома на културата образователният медиатор на ОУ „Панайот Волов“ Шабан Гебов на празника по повод 55 години от основаването на училището. Юбилеят събра бивши и настоящи родители, ученици и приятели на учебното заведение. Сред тях бяха Галина Крънчева – дългогодишен директор, Станка Колева, Тина Латева, Росица Цанева, Севдалина Хаджиева, Христина Бекирска, Димитрийка Сиракова, Силва Танева.

„Добрите традиции са положени отдавна, но днешното им продължение се явява работата на педагогическия екип. Благодарни сме и на всички родители, които ни подкрепят в името на децата и очакваме  сътрудничеството да продължи“, каза директорът Михаил Крантов, като постави акцент върху толерантността и разбирателство и изказа признателност към учителите за умението да се справят с ежедневните предизвикателства.

За четвърта поредна година той връчи учредената от него награда „Учител на годината“. По предложение на педагогическия колектив с нея бе удостоена Марияна Ангелова – главен учител в училището, която има 38-годишен стаж като преподавател по български език и литература.

Празничният концерт бе емоционална визитка на колоритния училищен живот.

За да подготвят децата за предстоящите национални външни оценявания са сформирахме групи за допълнително обучение по български език. Учениците от начален и прогимназиален етап са обхванати в 13 групи към проект „Успех за теб“. Сформирани са 7 групи за занимания по интереси. Училището работи и по програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Допълнителна подкрепа в обучението по български език и литература са двете групи, насочени към 5. и 6. клас.

„Приложили сме максимално ефективни мерки, които се допълват с интегрирани открити практики в 4. и 5. клас, насочени към прехода начален-прогимназиален етап, по български език, компютърно моделиране. Училищната библиотека е място за четене на непознати текстове, за да се научат децата да извличане на информация от тях, което им е нужно за НВО. Надяваме се системните усилия да дадат резултат“, казва Михаил Крантов.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.