4 милиона лева е глътнало реновирането на сградата, магнитни карти осигуряват достъп

02

Тотално реконструирано общежитие за 503 студенти открива утре Медицинският университет. Някогашният блок 2 на ул. „Царевец” 2 е изцяло саниран и с подменена дограма.

Студентското общежитие е на 14 етажа с общо 266 стаи за двама. Всяка е 25 квадрата, обзаведена с нови мебели и със самостоятелен санитарен възел.

За улеснение на студентите в сградата има професионални перални и сушилни машини. Подменени са ВиК и ел. инсталациите, подовите настилки и осветлението. Сградата се отоплява от ТЕЦ. Изградени са пожароизвестяваща система, система за видеонаблюдение и за Интернет достъп до всяка стая. Монтирана е и съвременна домофонна система, която осигурява връзка от портала до всяка стая. На входа на общежитието е инсталирана система за контролиран достъп чрез магнитни карти.

Старите асансьори са сменени с нови, които отговарят на всички съвременни стандарти. Общата стойност на инвестицията за ремонта е около 4 милиона лева  и е изцяло със собствени средства, уточняват от Медицинския университет.