Обновената ДГ “Перуника” ще отвори врати през септември и ще приеме 160 деца. Ремонтът й е на финала, като предстои да бъде доставено кухненско оборудване, стана ясно по време на днешната инспекция на кмета Здравко Димитров на обекта.

Сградата се намира на ул. “Марагидик“ 37А е с подменена е дограма и подова настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация за онагледяване на уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове.

Малчуганите имат отлични условия за спорт – закрит плувен басейн и физкултурен салон. Дворът е с нови съоръжения за игра и ударопоглъщаща настилка. Засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и цветя.

Проектът за реконструкцията се финансира по ОП “Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.
Кметът припомни, че продължава изграждането на новата детска градина на ул. „Богомил“. Предстои да започне и разширението на ДГ „Зорница“ и строежът на нова сграда за ДГ „Каменица“. Със собствени средства общината изгражда нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.