zdravko_dimitrov_001

 Поздравление на Здравко Димитров за 15 септември

 

Уважаеми директори, учители и възпитатели, скъпи ученици!

В качеството ми на Областен управител и лично от мое име Ви поздравявам по случай откриването на учебната 2016 – 2017 година.

Петнадесети септември е тържествен ден не само за първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на своето училище.

Петнадесети септември е празник за всички нас – ученици, учители, дейци на образованието и граждани, защото качественото образование и изграждането на ценностна система у подрастващите е гарант за бъдещето на нацията.

Уважаеми учители и възпитатели, убеден съм, че чрез Вашия висок професионализъм и всеотдайност ще допринесете за създаването на високообразовано, уверено и силно бъдещо поколение, защото утрешният свят се гради чрез знанието, а богата и просперираща нация може да бъде само образованата нация. Пожелавам Ви здраве, сила на духа и успехи в отговорната мисия.

Скъпи ученици, пожелавам Ви успешна учебна година, много смели мечти, нови приятелства и незабравими преживявания.

Нека първият учебен звънец постави началото на смели надежди, очаквания, стремеж към знания, мъдрост и предизвикателства, както за всички ученици, така и за техните учители, възпитатели и родители.

На добър час през новата 2016 – 2017 учебна година!