Средствата са необходими за възстановяването на дете на бежанци от Украйна

Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев открива кампания за набирането на средства за лечението, рехабилитацията и пълното възстановяване на Христина Плахова. Тя пострада сериозно, след като беше блъсната на пешеходна пътека на пловдивския булевард „Руски“ на 27 юни 2023 г. Кампанията е подкрепена от почетния консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев.

Приета е по спешност в УМБАЛ „Св. Георги“, където е установено, че е с множество фрактури — на глезена и петата, на таза, заради което е обездвижена. Момичето все още е в шок. Възстановяването й ще отнеме месеци, а част от лечението не се поема от НЗОК. Необходима е и работа с психолог, която семейството не може да си позволи. За цялостното й възстановяване и рехабилитация са нужни 10 000 лв.

Родителите на Христина са бежанци от Украйна, които живеят и работят в Пловдив от година и половина. Заради войната бягат от Болград в България. Самата тя се надява през октомври да започне учебни занятия в Пловдивския университет, където кандидатства преди месец.

Областният управител и почетният консул на Украйна призоват всеки, който може да  дари средства,  да го направи. Сметката е на името на майката Наталия Плахова – BG90UBBS80021047278150. Моля да отбелязвате в основанието, че са за лечението с наименованието на кампанията „За Христина“.