Здравко Димитров връчи грамота за смелост и човечност на  Аврам Христов и Асен Будаков от професионалната гимназия в Брезово

img_9975

Областният управител Здравко Димитров връчи днес почетни грамоти на  Аврам Христов и Асен Будаков от Професионална гимназия “Златю Бояджиев” в Брезово. Той поздрави учениците за бързата им и навременна реакция, която е спасила човешки живот, за благородството, човечността, смелостта и себеотрицанието им.

Аврам и Асен са десетокласниците, които се притичат на помощ на свой съученик, който получава пристъп след час по физическо. Двамата, без да губят самообладание, реагират адекватно, като прилагат животоспасяваща техника,научили в часа по здравна подготовка.

„Особено ми е приятно да награждавам млади хора за подобни постъпки. Малко са отговорните хора на вашите години и за това обществото трябва да ги подкрепя. Пожелавам ви да бъдете все така добри и да намерите своя път в живота“, каза Здравко Димитров. Областният управител не скри, че в днешно време агресията между деца става ежедневие и това се налага като модел на поведение сред младите хора.

Младежите получиха от областния управител книгите „Градът или Между Изтока и Запада XIV- XVII век“ от Йордан Велчев и „Антична история на град Пловдив“ от Димитър Костов.

Десетокласниците бяха удостоени и с медал „За хората с добри сърца” от  фондация “Помогни на нуждаещите се”.

img_9979