88% от зрелостниците са постигнали най-високото ниво на немската езикова диплома. Районният прокурор Гергана Мутафова отличи изявени абитуриенти на церемонията по дипломирането

DSCF1487

Областният управител Здравко Димитров връчи дипломите на пълните отличници на ЕГ “Пловдив” на тържествена церемония във втора палата на панаира тази вечер. Губернаторът бе поканен на сцената, за да поднесе и грамоти на шестимата, които завършват с успех 6.00.

“За мен е привилегия да бъда с вас на този ден, в който получавате старт в живота. Бъдете все така успешни и част от елита на Английската гимназия, чиито възпитаници са по всички краища на света!”, пожела Здравко Димитров.

DSCF1490

Като председател на Обществения съвет на училището районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова отличи изявените състезатели от отбора по волейбол, донесли първо място на Ученическите игри. Самата тя също е възпитаник на гимназията и отправи пожелание към зрелостниците да се вдъхновяват от всичко, което правят.

Не без гордост директорът на елитното училище Николай Радев изтъкна, че и тази година Английската попада в топ 10 на най-добрите в страната от зрелостните изпити. При това с най-големия випуск у нас от 290 ученици. 5.53 е средният успех от матурите.

88 на сто от зрелостниците са постигнали най-високото ниво на изпитите за немска езикова диплома – С1, на всички компоненти.Това е с 50% по-висок резултат от средния за страната.

От името на випуск 2017 благодарност към класните ръководители и всички учители отправи 12-класничката Галина Ангелова, която е сред завършилите с пълно отличие.

“Английската гимназия няма бивши ученици. Навсякъде по света ще срещнете нейни възпитаници, които ще ви протегнат ръка. Не забравяйте, че сте част от голямото семейство на ЕГ “Пловдив”, каза директорът Радев.