Стоянка Попова пожелава на всички да стигнат нейните години

Дългогодшният директор на училище „Хр.Г.Данов“ Стоянка Попова навърши днес 100 години. За празника я поздравиха зам.-кметът на район „Централен“ Октай Чалъшкан и главен експерт „Образование“ Димитринка Илиева. От името на кмета Георги Стаменов те поднесоха на столетницата поздравителен адрес и коледна звезда с пожелание дълги години да е здрава и да се радва на любимите си хора.

Жената има един син и двама внуци-близнаци. Тя живее в апартамента си със семейството на единия от внуците, който носи нейното име.

Попова е била учител по методика на български език и детска литература в Педагогическото училище „Антон Симеонович Макаренко“, което се е помещавало в сградата на днешната Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. След закриването му става преподавател в Учителския институт „Тодор Самодумов“. Пенсионира се като дългогодишен директор на училище „Христо Г. Данов“.

За 100-годишния юбилей на Стоянка Попова, ученици и колеги я изненадаха с огромен букет и много подаръци. Столетницата пожела на всички присъстващи да са здрави и да стигнат нейните години.