Многофункционална спортна зала за физически занимания и игри с комбинирано игрище за баскетбол и волейбол ще бъде изградена в двора на ЕГ „Иван Вазов“. Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът Георги Титюков дадоха старт на строителните дейности днес със символична първа копка. Градоначалникът заяви, че изпълнителят на обекта има 243 дни, за да построи залата и че ще се положат всички усилия тя да е готова до 15 септември 2023 г.

Припомняме, че обществената поръчка бе обявена още през 2018 година и тогава бе на стойност 1,2 млн. лева. Сега проектът ще струва 2, 4 млн. лева.

Проектът за спортното съоръжение е подобен на този в СУ „Св. Патриарх Евтимиий“. Освен игрищата, са предвидени съблекални – за мъже и жени, кабинет за преподавател/треньор, сервизни помещения за съхранение на столове за различни събития, за уреди и др. Между гимназията и новата многофункционална зала се предвижда топла връзка.

Зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков припомни, че идея за строеж на залата има още отпреди 4 г. Тогава беше проведена обществена поръчка, но собственикът на избраната фирма почина, наследниците му се отказаха от строежа и договорът между Община Пловдив и изпълнителят беше прекратен. „Сега е избран нов изпълнител, който има 243 календарни дни, за да построи залата. И, както каза и кметът, надяваме се да е готова за новата учебна година“, допълни заместникът на Здравко Димитров.