Мият улиците с добавен дезинфектант, обработват се и автобусните спирки, обявиха от общината

Към настоящия момент нямаме данни за заразени с коронавирус наши студенти. Това заяви ректорът на Медицинския университет проф. Марияна Мурджева по повод твърденията, разпространяващи се по електронен път. Няма заразени и в Хирургичния блок на УМБАЛ „Св. Георги“. Ректорът и деканът на Медицински факултет проф. Ангел Учиков не са провеждали срещи със студенти, на които да са съобщавали подобни факти, се казва в прессъобщение от висшето училище. МУ обявява следващата седмица за неучебна, а обучението от 23 март ще се провежда дистанционно. Взети са необходимите противоепидемични мерки в съответствие с националните изисквания и препоръки.

От община Пловдив пък поясниха, че специализирана техника на „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД е в готовност да започне пролетното миене на града  от тази нощ. Към водата в цистерните се добавя дезинфектант във връзка с предприетите мерки от Общинския кризисен щаб.  Според метеорологичните прогнози се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне миенето по предварително изготвеният график.

Над 600 съда за смесен битов отпадък са дезинфекцирани през последните няколко дни след обявяването на извънредните мерки. Целият състав на общинското предприятие е мобилизиран и изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.

Всекидневно с дезинфектант се обработват всички около 400 автобусни спирки, на които има заслони, както и широки пространства около тях. Дезинфекцират се също площади и пешеходни зони.