Управителят на "Агро бул сервиз" Мирослав Марков обяснява предимствата на новия комбайн.

Фирма за селскостопанска техника обзавежда зала за обучение във вуза с табла и инструкции за бъдеща работа

Управителят на "Агро бул сервиз" Мирослав Марков обяснява предимствата на новия комбайн.
Управителят на “Агро бул сервиз” Мирослав Марков обяснява предимствата на новия комбайн.

Нов модел комбайн бе демонстриран днес на опитното поле на Аграрния университет. Високопроизводителният ТОРУМ, който тепърва навлиза на българския пазар, е най-мощният на фирма „Ростелмаш”. Иновативният роторен зърнокомбайн е с 490 конски сили двигател, благодарение на който, освен нисък разход за обслужване, фермерите получават и по-висока икономичност и продуктивност. Той е подходящ за големите земеделски производители, които работят с над 10 000 дка земя.

Свидетели на предимствата на високия клас техника станаха студенти, преподаватели и бизнес партньори на университета. Комбайнът, който е оборудван с електроника, може да ожъне 600 дка на ден.

„Не може да се управлява от човек без познания, затова решихме да направим демонстрацията в учебно-опитното поле на Аграрния университет, за да може студентите да се запознаят отблизо с предимствата”, обясни Мирослав Марков – управител на фирма „Агро бул сервиз“, която е официален представител на руската компания „Ростелмаш” за България.

Фирмата започва дългосрочно сътрудничество с Аграрния университет, което включва обзавеждане на зала за обучение с табла и инструкции за бъдеща работа с висок клас селскостопанска техника и инвентар. Тя ще заработи от новата учебна година и в нея ще провеждат занимания студенти от всички агрономически специалности, които изучават новите машини.

„Фирмата ще подкрепя обучението на студентите с модерна техника, като на всеки три месеца ще я подновява, за да имат достъп до различни модели. Започнахме с немска компания, сега добавяме и руска към партньорите на университета”, каза ректорът проф. Христина Янчева.
IMG_4364