Шестима са диагностицираните педагози за изминалото денонощие, сочат данните на областната управа

Нови четири класа са поставени под карантина заради случаи на коронавирусна инфекция, сочат данните на областната управа за изминалото денонощие.

Заболели са шестима учители и четирима ученици. Две групи от детските градини също са карантинирани. Новите случаи са от Пловдив, Сопот, Карлово, с. Белозем, с . Златитрап, Раковски. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

МБАЛ “Свети Мина“ в Пловдив се преобразува в болница за лечение на пациенти с Ковид-19. Със заповед на РЗИ се разкриват още 142 легла за лечение на пациенти с коронавирус, като се включват нови три нови болници – МБАЛ “Тримонциум”,  МБАЛ “Парк Хоспитал” и МБАЛ “Медлайн “. Разкритите легла там съответно са 24, 26 и 30. Останалите легла са 16  в Транспортна болница, по 10 легла в болниците „Каспела“ , „Пълмед“  и „Еврхопистал“, а в  УМБАЛ „Пловдив“ – 16 стаи за лекуване на пациенти с непотвърден коронавирус. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева на извънредна пресконференция, на която присъстваха главният секретар на РЗИ д-р Сийка Димчева и управителят на МБАЛ “Св. Мина“ проф. Петър Петров.