Три класа минават на електронно обучение от утре – 7 ж на ОУ „Душо Хаджидеков”,  11 в клас на  ПГ по хранителни технологии и техника и 9 в на сопотската ПГ „Владимир Заимов”

Положителни проби за коронавирус са дали ученици от 3 училища в Пловдивско, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Целият 7-ми “ж” клас на пловдивското ОУ “Душо Хаджидеков” от понеделник минава на дистанционно обучение, след като ученик е дал положителен резултат в събота, 10 октомври. Последното посещение на детето е на 8 октомври, четвъртък. В училището са предприети всички противоепидемични мерки.

Не се налага карантиниране на други ученици заради заболелия учител по история, тъй като той е спазвал необходимата дистанция и е бил в час с предпазни средства. Това е втори случай на учител с вирус, след като преподавател по химия от училището бе диагностициран на 9 октомври, но отново не се наложи карантиниране на ученици и персонал. Той е бил на работа последно на 6 октомври.

Положителен тест за КОВИД-19 е дал днес и 11-токласник от “в” клас в ПГ по хранителни технологии и техника в Пловдив. Неговият клас също е под карантина и минава на дистанционно обучение от 12 октомври.

В Професионална гимназия “Владимир Заимов” в Сопот също има положителен тест на ученик от 9 “в” клас. Последното посещение на ученика в час е било в петък, 9 октомври. От утре класът  на заболелия ученик преминава на дистанционно обучение поради наложена карантина.

42 са новодиагностицираните в Пловдивска област за изминалото денонощие.