Хигиенист и помощник-възпитател също са дали положителни проби

Петима учители и трима уеници са сред новозаразените с КОВИД-19 през изминалото денонощие, сочат данните на областната управа. Днес в страната отново бе отбелязан рекорд с 2760 диагностицирани.

Учител по изобразотелно изкуство от ЕГ „Пловдив“ е с коронавирус.

В ОУ „Кочо Честименски“ учител, който преподава в прогимназиален етап, също е дал положителна проба. Последно му посещение на работното място е било на 23 октомври.  Ученик от 3 б клас, който също е бил за последно на училище на 23 октомри, е положителен. Паралелката е под карантина до 1 ноември.

В ПГ по хранителни технологии и техника също има заболял учител, чийто последен работен ден е бил на 20 октомври. Не се налага карантина.

Не се налага карантина и на учениците от 5 в клас на  СУ „П.К.Яворов“, където има заболял ученик. Последното му посещение в училище е било на 23 октомври.

Под карантина обаче са поставени зрелостниците от 12 г клас на СУ „Паисий Хилендарски“, заради заболял ученик от паралелката. Той е бил за последно в училище на 26 октмври.

С коронавирус е учител от ОУ „Христо Ботев“ в Раковски, който преподава на 5 клас. Той е бил за последно на работа на 23 октомри, затова не се налага карантина

Сходен е случаят с учител от ОУ „Петър Берон“ в с. Чалъкови, преподаващ в прогимназиелен етап. Той също е бил в клас за последно на 23 октомври, затона не се налага карантина.

С положителен тест е и хигиенист от ОУ „Алеко Константинов“. Последният работен ден на жената е бил 23 октомври и не се налага карантина.

На 23 октомври за последно е работила и помощник-възпитателката в ДГ“ Детелина“ в село Калояново, която е с КОВИД-19.  Взето е решение да бъдат подтавени под карантина до 1 ноември децата от двете групи и контактния персонал.

Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.