Заболял седмокласник от карантинирания 7 ж в ОУ „Душо Хаджидеков”, където има и диагностициран учител по рисуване, 6 г клас също минава на онлайн обучение

Налагат карантина на 8 а от ПГ по дървообработване, на 4 г от ОУ „Хр. Смирненски” в Раковски и на 1 а от ОУ „П.Славейков“ в Белащица

За нови заразени учители и ученици в четири училища от областта и в една детска градина съобщиха от областната администрация.

В ОУ“ Душо Хаджидеков“ има заболял  ученик от карантинирания 7ж клас. Вчера положителна проба е дал и ученик от 6 г клас. Той е бил за последно на училище на 12 октомври, затова от днес класът му е карантиниран и преминава към електронно обучение. С КОВИД-19 е диагностициран и учител по рисуване. Направено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, по-честа дезинфекция през ден, правилна и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

В  СУ “Патриарх Евтимий“ е заболял учител, който преподава на пети и седми клас. Предписанието на РЗИ до директора е за завишаване на контрола и кратността на дезинфекцията.

В Професионалната гимназия по дървообработване има заболял ученик от 8 а клас. От 14 октомври неговият клас е поставен под карантина и преминаване към електронна форма на обучение.

Дигностициран с коронавирус е и ученик от 4 г клас на ОУ “Христо Смирненски“ в Раковски. Карантина е наложена на 22 деца от класа и 19 деца от занималнята, на класния ръководител и учителя по целодневна подготовка.

Първокласници от  ОУ „П.Славейков“ в  Белащица също се налага да преминат към обучение от разстояние. От вчера с положителна проба е дете от 1 а  клас. Карантината е за 16 деца от класа, класния ръководител и учителя в целодневно обучение.

В Детска градина “8 март” положителен резултат днес е дал помощник-възпитател. Връчено е предписание на директора, изследване на контактния персонал и карантиниране на две групи – деца и педагози.