Нови два класа минават на електронно обучение от разстояние заради заразени с КОВИД-19 ученици, съобщават от областната администрация. Положителна проба е дала ученичка от 7 г клас на СУ „Паисий Хилендарски“. Тя е била карантинирана като контактна с баща си и за последно е била на училище на 14 октомври. От понеделник на електронно обучение преминават 25 ученици от класа на заболялото момиче.

С коронавирус е и ученик от 7 е клас на ОУ „Райна Княгиня“. От РЗИса постановили карантина за целия клас.

На директорите са дадени предписания  за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки и кратността на дезинфекцията, правилната и постоянна употреба н лични предпазни средства от педагогическия персонал.

Нов рекорд на случаи на коронавирус в страната за денонощие – 998 при направени 7 442 PCR-теста, показват последните публикувани данни на Единния информационен портал. В Пловдив новите случаи са 107. С тях хоспитализираните стават общо 142-ма, трима от тях са на интензивно лечение. Трима медици са сред новодиагностицираните с коронавирус-медицинска сестра, педиатър и дентален лекар.